My dog wears it better than me #65

En zijn jullie vandaag al in de zon geweest? Het is week 65 en hartje zomer hier in Nederland. Floris pakt zijn momentjes om buiten te zijn, maar zeker niet te veel. Ook zijn dagelijkse wandelingen zijn een stuk ingekort. Want wisten jullie dat honden niet kunnen zweten maar hun warmte afdragen via de zooltjes van hun pootjes en door te hijgen? Je kan je voorstellen dat het asfalt hun pootjes alleen maar warmer maakt, dus als je er toch even uit moet zorg dan dat je zoveel mogelijk in de schaduw loopt of op het gras en zeker ook niet te lang.

Zorg er op deze dagen ook voor dat je hond extra veel schaduwplekjes heeft, genoeg fris water en koel je hond eventueel af met wat water. En laat je hond in deze dagen ook zeker niet in de auto achter, ook al zijn de ramen geopend! Verwen ze eventueel met een eigengemaakt hondenijsje die wij de afgelopen dagen al vaak tegenkomen zijn op het internet. 

Have you been out in the sun today? It is week 65 and the summer has really started here in the Netherlands. The daily walks with Floris have shortened. Mostly because of these reasons: a dog can't sweat, he loses his warmth through the soles of his paws or through panting. So you could imagine that the warm pavement could be too much for your dog. Make sure you walk in the shade or on the grass and definitely not too long.

For the rest you can ensure that your dog has enough places in the shade, a lot of fresh water and you could cool your dog with somer water. And definitely do not leave your dog in a car, even with the windows opened!
You could pamper your dog with a nice homemade dog ice, which we have seen a lot of on the internet :) .

Follow