My dog wears it better than me #78 + DIY

Zoals wij jullie gisteren al vertelde is het zondag weer Dierendag! De dag om je huisdier te verwennen met een cadeautje en iets lekkers. Omdat wij zo'n enorme fan zijn van strikjes bij Floris bedacht ik (Astrid) dat het wel leuk is om een eigen strik te maken! Gelukkig staan er op Pinterest heel veel manieren om een strik te maken, zelfs zonder naaimachine. Nu heb ik voor een voorbeeld gekozen die wel genaaid moet worden maar niet veel, want ik ben nog geen pro achter de naaimachine. Nu kan ik wel zeggen dat ik erg blij ben met het eindresultaat, en Floris ook volgens mij.

Nu heb ik het maken van de strik ook voor jullie uitgewerkt om na te maken voor jullie huisdier. Want dat is toch een mega leuk cadeau voor Dierendag?!
Heb jij al een leuk idee voor jouw huisdier?

my-dog-wears-it-better-than-me-78.jpg
benodigheden-strik.jpg

Benodigdheden stik:

  • 2 lapjes stof van 31 cm bij 11 cm. Dit formaat past goed bij Floris, is je hond groter of kleiner pas het formaat dan aan.
  • 1 lapje stof van 11 cm bij 8 cm.
  • Naaimachine.
  • Schaar.
  • Naald.
  • Draad.

Zo maak je deze geweldige strik!

Stap 1: Leg de twee lange lapjes stof met de mooie kant op elkaar.

Stap 2: Speld eventueel de twee lapjes aan elkaar en naai deze met de machine aan elkaar, laat aan de korte kant een stukje open.

Stap 3: Draai de stof met de mooie kant naar buiten.

Stap 4: Naai het kleine open stukje dicht, wil je dit mooi doen vouw dan een klein stukje stof naar binnen.

Stap 5: Vouw de zijkanten naar het midden met de mooie kant boven op. Naai deze twee stukken aan elkaar. Dit deed ik met de hand omdat ik geen idee heb hoe ik dit met de machine moet doen. Dus als iemand een tip heeft, deze mag gedeeld worden!

Stap 6: Nu is het kleine lapje stof aan de beurt, vouw deze met de brede kant door de helft en naai deze vast.

Stap 7: Draai ook deze met de mooie kant naar buiten. Wil je het extra mooi maken vouw dan de zijkanten een klein stukje naar boven en naai deze vast.

Stap 8: Naai de zijkanten aan elkaar zodat je een rondje krijgt. Ook dit deed ik met de hand.

Stap 9: Nu heb je het strik gedeelte en het middenstuk. Haal het strik gedeelte door het middenstuk. Dit kan even wat werk zijn! Nu is het tijd om de strik te vormen, dit is het mooiste als je er twee vouwen in maakt zoals het laatste plaatje!

Ik maakt er ook een halsbandje bij. Dit deed ik door Floris zijn halsje op te meten en dan 1 of 2 cm langer te laten. Ik heb de breedte 5 cm gemaakt. Vouw ook deze dubbel met de mooie stof op elkaar en naai deze vast, daarbij liet ik 0,5cm over. Daarna keer je deze ook weer met de mooie kant naar buiten en heb ik aan beide kanten een drukknoopje bevestigd.

Daar heb ik de strik doorheen gehaald en klaar is de strik met halsband!

Follow